Het Laatste Nieuws


In verband met de feestdagen hebben we gewijzigde openingstijden:
Maandag 24 december: geopend van 8.00-16.00 uur
Dinsdag 25 en woensdag 26 december: gesloten
Maandag 31 december en dinsdag 1 januari: gesloten
We wensen jullie hele fijne feestdagen en gezondheid voor het nieuwe jaar 2019.
Team Fysiofit de Liemers

Nieuwe collega, Maarten Triebels


MMaak kennis met onze nieuwe collega Maarten Triebels.
Hij gaat op dinsdag en donderdag bij ons werken en in de vakantie als waarnemer ook op andere dagen. Welkom Maarten en heel veel plezier bij ons.Nieuwe collega, Maarten Triebels

Archief


HHieronder volgt een overzicht van nieuwsberichten welke relevant zijn op het gebied van Fysiotherapie en fitness.

Op Koningsdag zijn we gesloten.


KOp Koningsdag zijn we gesloten.
Op zaterdag zijn we weer gewoon geopend van 8.45-12.00 uur.Op Koningsdag zijn we gesloten.

Olympische Spelen


OOok bij ons zijn de Olympische Spelen begonnen. We doen een wedstrijdje op de crosstrainer: wie is het snelst op de 300 meter?
Het laatste nieuws over deze "Olympische Spelen" kunt u volgen via onze Facebookpagina...Herhalingscursus reanimatie, we zijn weer allemaal geslaagd!

Sponsor Mikado


MFysiofit de Liemers heeft een mooi project van Mikado gesponsord: een bijdrage leveren aan het uit het isolement halen van ernstig eenzame mensen uit Duiven, Westervoort, Groessen en Loo dmv het sponsoren van een uitgebreide lunch in Brasserie Een Mooie Dag.
Het project is inmiddels gestart en 8 mensen hebben (wekelijks groepjes van 4) samen een uitgebreide lunch gebruikt in brasserie ‘Een Mooie Dag’. Elke deelnemer wordt enkele dagen na de lunch benaderd door Mikado om te kijken hoe ze gemotiveerd kunnen worden tot het deelnemen aan activiteiten.Herhalingscursus reanimatie, we zijn weer allemaal geslaagd!

Reanimatiecursus


RHerhalingscursus reanimatie, we zijn weer allemaal geslaagd!Herhalingscursus reanimatie, we zijn weer allemaal geslaagd!

Laatste werkdag van Lennard van Zuijlen


LVandaag was de laatste werkdag van Lennard van Zuijlen bij ons. Lennard heeft als waarnemend fysio bij ons gewerkt; voor het zwangerschapsverlof van Anke en voor de vakanties van collega’s. Het was fijn om met je samen te werken Lennard en heel veel succes met je nieuwe baan.

Fysiotherapie verzekeren? Dat gaat zomaar niet!

Nieuw Fysiofitness tijdstip


FOp vrijdag 16 februari starten we met een nieuwe Fysiofitness groep van 10.00-11.00 uur. De reden hiervoor is dat de groepen overdag vol zijn en we willen niet gaan werken met een wachtlijst. De training wordt begeleid door Anke Somsen. Als je belangstelling hebt voor dit trainingsuur laat het dan even weten. Er is nu nog ruimte genoeg.

Fysiotherapie verzekeren? Dat gaat zomaar niet!

Stage wethouder Johannes Goossen


JVanmorgen de praktijk ervaren op de werkvloer van Fysiofit de Liemers: fysiotherapie en sport. Ik heb meegedaan met een groepsles (waaronder circuittraining), behandeling op massagetafel bijgewoond en 3tal begeleidingsprogramma's gevolgd. Heel bijzonder dat de cliënten heel open waren over de oorzaak van hun behandeling. Soms best aangrijpend te luisteren naar verhalen over kanker en hoe je via fysio weer op de been komt en blijft. Hulde voor het team van Josée Veneklaas. Dank je wel voor jullie tijd en aandacht voor mijn stage.

josée: Bedankt voor je belangstelling Johannes Goossen. Je was een uitstekende stagiair: belangstellend, actief, betrokken.

Fysiotherapie verzekeren? Dat gaat zomaar niet!

Bewegen is kiezen


IIn december en januari kunt u weer veranderen van zorgverzekeraar. Bewegen is kiezen, Stapt u over of blijft u zitten. Vergelijk daarom verzekeringen voor Fysiotherapie op defysiotherapeut.com
Fysiotherapie verzekeren? Dat gaat zomaar niet!

Fysiotherapie verzekeren? Dat gaat zomaar niet!

Oprichting Oncologie Netwerk Duiven


OSamenwerking tussen meerdere disciplines leidt tot de oprichting van Oncologie Netwerk Duiven. Josée is een van de contactpersonen en deelnemers.

fitactie

Ons netwerk laat u graag kennis maken met zorgverleners die als aandachtsgebied ‘oncologie’ (kanker) hebben. Het netwerk is zodanig samengesteld dat u voor de meeste hulpvragen contact met ons kunt opnemen. Is er geen passend aanbod, dan kunnen wij u weer doorverwijzen. In ons netwerk zitten ook de huisartsen (met afgevaardigden), die u uiteraard ook verder kunnen helpen. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 100.000 volwassenen en 540 kinderen de diagnose kanker. De ziekte en de behandeling kunnen grote medische en psychosociale gevolgen hebben voor zowel patiënt en omgeving. Omdat het aantal kankerpatiënten toeneemt en omdat de zorg steeds dichter bij huis aangeboden gaat worden, zijn wij gestart met het initiatief om een netwerk op te richten. Zo kunt u sneller en makkelijker zien bij wie u terecht kunt. Ook hebben de netwerkleden onderling makkelijker contact, kan eenvoudiger worden doorverwezen en leren ook de collega’s weer van elkaar! Ook zijn wij bezig met contacten leggen met andere oncologienetwerken en ziekenhuis Rijnstate. Kortom, een goede aanvulling in Duiven, Loo, Groessen. U kunt bij ons terecht met medische vragen die gericht zijn op kanker in de breedste zin van het woord. Dit kan nog voor de behandeling zijn, maar ook tijdens of (lange tijd) daarna. De behandelingen kunnen veel lichamelijke maar ook psychische klachten geven waar u mogelijk hulp bij nodig heeft. Ook kan het op emotioneel gebied veel met u en uw omgeving doen. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een van de hulpverleners in het netwerk!

Nieuwe expositie in de praktijk


JNieuwe expositie in de praktijk met schilderijen van Jos van den Enk.
Bekijk ook onze Facebook Pagina...

fitactie

Maak kennis met onze proefmaand


F4 trainingen Fysiofit inclusief intake en uitgebreide test (o.a. Meting van bloeddruk, conditie, vetpercentage en spierkracht)
Normaal € 81,- nu 20% korting...
Blijf je daarna 1x per week sporten, betaal je € 99,50 per kwartaal.
Actie geldig t/m 30-11-2017 tegen inlevering van deze folder.

Bekijk hier onze nieuwe folder!

 fitactie

Zaterdag 6 mei wandelen voor Alpe d’HuZes


AZaterdag 6 mei wandelen voor Alpe d’HuZes
UPDATE: Sponsorwandeltocht voor #TeamDuivenAlpedHuZes 6 mei. Het was zeer geslaagd: heerlijk weer, mooie wandelroutes van 5 en 10 kilometer en na afloop gezellig met elkaar heerlijke soep en broodjes eten. De opbrengst van 480,- gaat naar Team Duiven. Allemaal bedankt voor deze fijne dag en voor Team Duiven: heel veel succes met jullie beklimming van de Alpe d'Huez op 1 juni! mick de wit

Mick de Wit heeft de opleiding Dry Needling voltooid


MDry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’.

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, waaronder stress en overbelasting. Ieder menselijk lichaam heeft triggerpoints, maar je hoeft daar niet altijd last van te hebben.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn/stijfheid in een spier; pijn op ‘afstand’
  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)
  • Pijnontwijkend gedrag: je gaat ‘anders’ bewegen
  • Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut analyseert eerst je klachten door een gesprek en gericht onderzoek. Daarna onderzoekt hij de spieren die mogelijk de pijn veroorzaken. De fysiotherapeut zoekt specifiek in die spieren naar de bewuste triggerpoints, waarna hij die plaatsen behandelt om de spieren te ontspannen. De behandeling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje raken de spieren ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt de therapeut vaak meerdere spieren in je arm of been. Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich kort aan. Dat geeft een soort krampgevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je makkelijk bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is vaak van korte duur. Na de behandeling krijg je oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Contact

Denk je dat dry needling jou kan helpen? Neem dan contact met Mick de Wit op om te bekijken of dry needling de geschikte oplossing voor je is.

mick de wit

Gecertificeerd ClaudicatioNet fysiotherapeut


GGecertificeerd ClaudicatioNet fysiotherapeut

Onze fysio's volgen regelmatig bij- en nascholingen en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door het bezoeken van congressen. Vandaag was Karin Appels bij het jaarlijkse ClaudicatioNet congres. Karin is gecertificeerd ClaudicatioNet fysiotherapeut.

mick de wit

Even voorstellen...


MMick de Wit

Onze nieuwe collega Mick De Wit. Mick gaat Gertjan opvolgen, die fulltime in Aalten gaat werken. Mick woont in Duiven, voetbalt bij Sportclub Groessen en houdt van hardlopen. Hij is vorig jaar afgestudeerd en gaat in april de cursus voor dry needling volgen. In september begint hij met de master manueel therapie. Mick komt bij ons op dinsdag en donderdag werken; daarnaast werkt hij in een praktijk in Nijmegen. We wensen hem heel veel werkplezier in onze praktijk!

mick de wit

Fysiofit "Pink" groep.


FFysiofit "Pink" groep.

Deze groep bestaat uit (ex-) borstkankerpatienten die in onze praktijk onder behandeling zijn, voor oedeemtherapie of oncologische revalidatie, of bij ons sporten tijdens de Fysiofit.

Vanmiddag zijn ze bij elkaar gekomen voor een gezamenlijke training, ontspanningsoefeningen en na afloop koffie met taart, gesprekken en ervaringen delen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Josée, (oedeem-)fysiotherapeut en gespecialiseerd in oncologie.

Pink groep

Herhalingscursus Reanimatie


HHerhalingscursus Reanimatie

Dit organiseren we als praktijk al sinds 2007. In maart nog twee groepen, goed om te doen.
Meer info via info@fysiofitdeliemers.nl

reanimatie

Looptraining bij etalagebenen per 2017


LLooptraining bij etalagebenen per 2017 in de basisverzekering!

Je zult het misschien al gehoord hebben: Vanaf 2017 worden 37 behandelingen gesuperviseerde looptherapie (GLT) uit de basisverzekering vergoed voor patiënten met een verwijzing van de huisarts of specialist. Dit wil zeggen dat patiënten geen aanvullende verzekering nodig hebben om een traject GLT met daarin 37 behandelingen vergoed te krijgen. Deze looptherapie wordt gegeven door gespecialiseerde Claudicationet therapeuten. In onze praktijk is dat Karin Appels.
Meer info via karin.appels@fysiofitdeliemers.nl

vergoeding2017

Vergoedingen voor fysiotherapie in 2017


Vvergoedingen voor fysiotherapie in 2017 bekend

28-11-2016 De vergoedingen voor fysiotherapie in 2017 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars. Deze informatie is overzichtelijk geplaatst op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie Welke zorgverzekeraars vergoeden nog onbeperkt fysiotherapie in 2017, en wat zijn de voorwaarden. Dit artikel kunt u hier vinden: http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/onbeperkte-fysiotherapie-in-2017

vergoeding2017

Oktober borstkankermaand


OOktober borstkankermaand

17-10-2016 In onze praktijk heeft Josée zich gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met kanker. Een deel van deze patiënten is gediagnostiseerd met borstkanker, nu of in het verleden. Voor deze groep is er a.s. vrijdag 21 oktober een activiteit georganiseerd: samen een uur trainen en daarna koffie/ thee met wat lekkers en met elkaar ervaringen uitwisselen. We beginnen om 14.30 uur met de training.

21-10-2016 Vanmiddag een groep vrouwen getraind, bekend met borstkanker. Daarna fijne gesprekken, koffie en cake van Francie. Dames, bedankt voor jullie verhalen en over 2-3 maanden doen we het weer!

Roeicompetitie

Duuve te gek! 2016


DDuuve te gek! 2016

Het was zonnig, druk en heel gezellig. We hebben veel mensen gesproken en informatie over onze praktijk kunnen delen.

Roeicompetitie

Actie Flyer


AActie Flyer

We hebben een actieflyer met een aanbieding en nieuwe ontwikkelingen in de praktijk. Per 1 september heeft onze voormalige fysio collega Dirk Anjema zich binnen de praktijk gevestigd met zijn eigen praktijk: Osteopathie de Liemers. Voor meer info: bezoek zijn website: www.osteopathiedeliemers.nl We zijn heel blij met deze uitbreiding van onze mogelijkheden.
Verder gaan we als proef elke zaterdag tussen 11 en 12 uur een inloopspreekuur houden. Je kunt langskomen voor een gratis 10-minuten-consult.
En als laatste: een kortingsactie op onze proefmaand: intake, uitgebreide fysieke test en 4 trainingen onder begeleiding van een fysiotherapeut voor 67,50 ( normaal 81,-). En onze trouwe leden worden ook beloond: breng je als lid een nieuw lid aan, dan krijg jij een t-shirt ( twv 20,- en zolang de voorraad strekt) of een rugzakje met verrassing.

Roeicompetitie

BTML 2016


BBTML 2016

We zijn klaar voor de Bert Timmer Memorial Loop 2016. Zien we elkaar nog? We hebben een paar lopers bij de 5 km , start om 13.00 uur.
Voor meer informatie kijk op www.btml.nl

Roeicompetitie

Zomerrooster 2016


IIvm de zomervakantie hebben wij aangepaste openingstijden.
In de zomervakantie hanteren we een “zomerrooster”. Periode: maandag 25 juli (week 30) t/m zondag 28 augustus (week 34).
De vrije fitness op zaterdag van 11.00-12.00 uur vervalt. Als je graag op zaterdag wilt trainen, informeer dan naar de mogelijkheden in de groepen (van 9-10 en 10-11 uur)
Gewijzigde tijden vrije fitness tijdens het zomerrooster:

  • Maandag van 11.00 – 17.00 uur.
  • Dinsdag van 12.30 – 17.00 uur.
  • Woensdag van 8.30 – 16.00 uur.
  • Donderdag van 12.30 – 16.00 uur.
  • Vrijdag van 10.00– 16.00 uur.

We wensen jullie een hele fijne, zonnige en sportieve vakantie!
Team Fysiofit de Liemers
Wijzigingen van dit zomerrooster zijn mogelijk.

Roeicompetitie

Nieuwe aanschaf: twee loopbanden


NNieuwe aanschaf: twee loopbanden. Dat loopt weer heel soepel met prima demping en meer trainingsprogramma's. Veel plezier met lopen, rennen, revalideren!

Vrije fitness

Oncofit, fysiotherapie en oncologische revalidatie


AAltijd blijven leren en je kennis verdiepen en vergroten: Josee heeft een cursus OncoFit ( fysiotherapie en oncologische revalidatie) gevolgd en zich ingeschreven voor de "gevorderden" cursus in september. Fysiotherapie bij kanker creëert mogelijkheden tot het verbeteren van gezondheidsproblemen, biedt begeleiding, ondersteuning en coaching en beïnvloedt attitude en leefstijl van de patiënt. Dit is mogelijk in alle fasen van de ziekte, ook tijdens de chemo.

Vrije fitness

Expositie Femke van Sprundel


NNieuwe expositie in de praktijk. Mooi, vrolijk werk geschilderd door onze cliënte Femke van Sprundel. Kom je kijken?

Vrije fitness

Wisseling van de (schoonmaak) wacht.


WNa ruim 4 jaar bij ons gewerkt te hebben als interieurverzorgster en manusje van alles heeft Mireille een nieuwe baan gevonden. Ze volgt haar hart en heeft een baan als kraamverzorgster. Ze is hier erg blij mee.

Vrije fitness

Filmavond en presentatie Alpe d'HuZes


FFilmavond en presentatie Alpe d'HuZes op woensdag 11 mei bij #ZaalGielingGroessen. Inloop om 19.30 uur. Gratis entree en gratis koffie/thee. Ben je er ook bij? Sjon, Josee en Britt wel! Neem gerust een introducee mee. Meer foto´s vind je op onze facebook pagina.

jos van den enk

Herhaling reanimatie en oefenen AED


AHerhaling reanimatie en oefenen met de AED. We organiseren deze avonden al sinds 2007, voor medewerkers en klanten van onze praktijk. Vanavond de eerste van twee avonden. Antoine Stoetman geeft les en probeert elk jaar iets nieuws in te brengen. Dit jaar werd de theoretische kennis "getoetst" dmv een quizje, op IPad of telefoon. En ter geruststelling: we hebben een AED in de praktijk. Meer foto´s vind je op onze facebook pagina.

jos van den enk