Begeleiding van een oefening

Wat doet een fysiotherapeut

Een fysiotherapeut zorgt ervoor dat je (weer) zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Hij/zij is dé expert in houding in beweging. Hij/zij helpt je bij het oplossen of verminderen van je lichamelijke klachten. De behandeling of het advies past bij jouw persoonlijke situatie en het doel dat je wilt bereiken.

Hoe het werkt

  • Wij werken uitsluitend op afspraak. Deze tijd is voor jou gereserveerd.
  • Voor je eerste afspraak ontvang je een e-mail. Hierin staat de datum en tijd van de afspraak op de praktijk van Fysiofit de Liemers aan het Eilandplein in Duiven. Als het niet mogelijk is om op de praktijk te komen, komen we bij je aan huis. Hiervoor is wel een verwijzing van huisarts of specialist nodig.
  • Bij de eerste afspraak willen we precies weten van jouw lichamelijke klachten zijn. We nemen ruim de tijd, zodat je je verhaal kunt vertellen. Ook bespreken we de door jou ingevulde vragenlijsten. De behandelende fysiotherapeut stelt vast of fysiotherapie zinvol is of dat er eerst nog ander onderzoek nodig is.
  • Als fysiotherapie zinvol is, gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaken van de klachten. We bespreken ook wat je wilt bereiken met de behandeling. Wat je nu niet kunt, maar straks wel weer wilt kunnen doen.
  • De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek. Hiermee kijken we wat de invloed is van de klacht op de houding, hoe je je beweegt en wanneer je pijn hebt.
  • Hierna stellen we een diagnose en bespreken we het behandelplan. Dit plan past bij jouw persoonlijke situatie, omstandigheden en wat je wilt kunnen doen.
  • We maken een nieuwe afspraak voor de behandeling.
  • De duur van deze behandeling is gemiddeld 30 minuten.
  • Een behandeling kan bestaan uit oefeningen, mobilisatie, massage, medische fitness, dry needling, medicaltaping of lymftaping.


Verwijzing voor fysiotherapie niet altijd nodig

Heb je een klacht of een blessure? In de meeste gevallen hoef je niet eerst naar de huisarts voor een verwijzing. Je kunt direct een afspraak maken bij Fysiofit de Liemers.

Voor jongeren onder de 18 jaar vergoedt de basisverzekering veel. Lees hier wanneer fysiotherapie wordt vergoed van uit de basisverzekering.

Wanneer is een verwijzing wel nodig

Je hebt een verwijzing nodig, als de aandoening of klacht op de chronische lijst staat. Een verwijzing met de aantekening "aan huis behandeling" is nodig als je niet naar de praktijk kunt komen.

Deze lijst is opgesteld door de overheid. De chronische aandoeningen op deze lijst worden vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling. De eerste twintig behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering of zijn voor eigen rekening.

In de poliswaarden van je zorgverzekeraar kun je terugvinden of je een verwijzing nodig hebt van je huisarts of medisch specialist. Als je twijfelt, kun bij je fysiotherapeut terecht voor advies. 

Copyright © 2024 Fysiofit de Liemers | Webontwikkeling: Walraven WebWerk

Top